Academiehuis, Grote Kerk Zwolle - Schaapsound

Academiehuis, Grote Kerk Zwolle

Grote of Sint-Michaëlskerk Zwolle

De prachtige Grote Kerk in het centrum van Zwolle is pas grondig verbouwd en het resultaat mag er zijn! Een flexibele vloerindeling maakt het mogelijk om het gebouw multifunctioneel te gebruiken. 

De nieuwe geluidsinstallatie is geschikt voor spraak en muziek en past zich flexibel aan op de gekozen zaalindeling. Met 48 in- en 48 uitgangen is het waarschijnlijk ook een van de meest uitgebreide kerkgeluidsinstallaties in Nederland! De geluidsinstallatie maakt gebruik van de nieuwste Xilica audioprocessor met digitale (Dante) audiokoppelingen om de verschillende units te koppelen. Ondanks de geavanceerde apparatuur en bijbehorende programmering is de installatie juist erg eenvoudig te bedienen. Via een overzichtelijk ingedeeld touchscreen wordt de complete installatie bediend, zelfs draadloos via een iPad. 

Maar wat echt telt is het resultaat. De weergave van spraak en muziek is erg goed! De nieuwe Seis Akustik CXM12 luidsprekers bundelen het geluid uitstekend ondanks de uitdagende akoestiek van de kerkzaal (7s nagalmtijd!). Spraak klinkt krachtig, helder en verstaanbaar maar ook de full-range muziekweergave is indrukwekkend! Een belangrijk detail is dat de luidsprekers ook heel mooi (onopvallend) integreren in het kerkinterieur (zie de foto’s).

Verder is de installatie compleet gemaakt met kwalitatief goede Sennheiser en DPA microfoons. De geluidsinstallatie is inmiddels naar volle tevredenheid in gebruikt genomen en heeft zijn eerste ‘vuurproef’ succesvol doorstaan tijdens het afscheid van de burgemeester van Zwolle eind augustus 2019. 

Naast de geluidsinstallatie heeft Schaapsound ook een complete netwerk en wifi oplossing geïnstalleerd voor alle AV-apparatuur en internettoegang voor gasten en gebruikers. 

Schaapsound heeft in samenwerking met CLS LED een nieuw armatuur ontwikkeld voor montage in de kroonluchters om de gewelven maar ook monumentale objecten zoals het orgel, de kansel en het koorhek aan te lichten.

De kroonluchterarmaturen bestaan elk uit zes uplights (RGBW) om de gewelven uit te lichten en vier high power richtspots met een warmwitte kleur voor o.a. het aanlichten van het orgel, de kansel en het koorhek. Uiteraard zijn alle armaturen dimbaar.

Het is een prachtig resultaat geworden! Vooral het orgel, de unieke kanselkap (één van de hoogste van Nederland!) en het koorhek springen eruit. Die waren altijd extra donker vanwege het bruine hout maar nu zijn alle details van het houtsnijwerk en de beelden weer goed zichtbaar.
De verlichting op de gewelven geven het gebouw een een sprookjesachtige sfeer. Indrukwekkend binnen maar ook ‘s avonds buiten rondom de kerk.

We zijn blij met het mooie resultaat in deze prachtige monumentale kerk waar we zowel persoonlijk als bedrijfsmatig bij betrokken zijn!

Academiehuis, Grote Kerk Zwolle

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?