Aerdehof Venlo - Schaapsound

Aerdehof Venlo-Blerick

Aerdehof is een afscheidslocatie aan de rand van de Algemene Begraafplaats Blerick en de Natuurbegraafplaats, het crematorium ligt op 200 meter loopafstand. Deze locatie is deels gehuisvest in bestaande bebouwing in combinatie met nieuwbouw. Aerdehof is gebouwd volgens het Cradle to Cradle principe. Er is rekening gehouden met o.a. een prettig binnenklimaat, akoestiek en natuurlijk daglicht. Ook maken ze gebruik van natuurlijke energiebronnen. Schaapsound heeft meegerekend aan de bouwkundige akoestiek en de materialisatie in de ruimtes.

Aerdehof heeft de beschikking over een ontvangstruimte die met terras als horecaruimte kan dienen maar ook via een schuifwandsysteem bij de aula getrokken kan worden. In de gangen, verzorgingsruimte, 24 uurs kamers en familiekamer kunnen nabestaanden naast de achtergrondmuziek ook hun eigen muziek via een Bluetooth koppeling afspelen.

Ook in de familiekamer kan een kleine groep een plechtigheid houden en is er een beamer voor presentaties beschikbaar. Van hier uit kan net als vanuit de aula met HD videobeeld gestreamd worden. Aerdehof heeft gekozen voor Memoriam TV als streaming partner. In de aula beschikt Aerdehof over 3 PTZ camera’s die via de Easy Service Direct software en een touchscreen bediend kunnen worden. Het uitgebreide audiosysteem heeft een Dante koppeling en kan via 3 touchscreens worden bediend, in de aula, in de ontvangstruimte en in de familiekamer.

Voor het maken en weergeven van presentaties gebruikt Aerdehof de Prodiz Memoria software. In de beeldspeler worden behalve een eenvoudige bediening van de dienst ook de verlichting en de presentatieschermen bediend. In de aula heeft Aerdehof de beschikking over een vast 100” LED scherm en een 65” scherm op een trolley dat daarmee op meerdere plekken inzetbaar is. Men wilde in de aula meerdere opstellingen kunnen kiezen. Er is een verrijdbaar podium gemaakt met een elegante lessenaar met een draadloze zwanenhalsmicrofoon.De wandluidsprekers uit de BS serie van Seis Akustik worden aangevuld met twee subwoofers en voor de ‘warme deken’ is aanvullend een Omniwave geluidssysteem aan het plafond geplaatst. Hiermee wordt voor muziek een optimale surround beleving gecreëerd en voor spraak zijn de luidsprekers niet lokaliseerbaar waardoor de koppeling met de spreker veel natuurlijk voelt dan bij traditionele luidsprekers.

Aerdehof Venlo-Blerick

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?