Gereformeerde Gemeente Barneveld-Zuid

Gereformeerde Gemeente Barneveld-Zuid

In verband met de groei van de gemeente is de Adullamkerk van de gereformeerde gemeente Barneveld-Zuid eind 2021 verbouwd. Sinds het ontstaan van de gemeente in 2009 is het ledenaantal verdubbeld naar 2050 waardoor er een tekort aan zitplaatsen ontstond.

Met de bouw van een nieuwe galerij is het aantal zitplaatsen met 560 toegenomen naar een kleine 2000 waarmee het een van de grotere kerkgebouwen van Nederland is. Het kerkgebouw was bouwkundig al voorbereid op de extra galerij. Naast een nieuwe galerij is het podium verhoogd en de kansel iets verkleind waardoor iedereen er goed zicht op heeft.

De oorspronkelijke geluidsinstallatie is met de verbouwing ook compleet vernieuwd. Met 2000 zitplaatsen en een fors bouwkundig volume is de Adullamkerk ook een enorme akoestische uitdaging. Om er zeker van te zijn dat na de verbouwing de spraakverstaanbaarheid, het orgel en de samenzang optimaal tot hun recht komen, is het GeluidBuro gevraagd om een Plan van Eisen op te stellen voor de akoestiek en de geluidsinstallatie.

Schaapsound heeft de opdracht gekregen voor de realisatie van de nieuwe geluidsinstallatie. In basis wordt met twee digitaal gestuurde luidsprekerkolommen van elk ruim 4 meter een goede spraakverstaanbaarheid gerealiseerd op alle zitplaatsen (inclusief de 560 zitplaatsen op de nieuwe galerij).

De microfoons worden vanaf de kostersplek of kantoor via een overzichtelijk touchscreen bediend. Alle microfoons en luidsprekers in de kerkzaal en de overige zalen worden via een geavanceerde digitale audioprocessor bestuurd. Via het touchscreen kan de installatie met een druk op de knop ingesteld worden voor de zondagse erediensten of een doordeweekse rouw- of trouwdienst of vergadering in één van de vele bijzalen.

Deel dit project op

Gereformeerde Gemeente Barneveld-Zuid

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?