Ommen

Gereformeerde Kerk Ommen

Nieuwe video-installatie in Gereformeerde Kerk Ommen

De Gereformeerde Kerk Ommen gebruikt al tien jaar kerk-tv. De analoge camera’s en videoapparatuur die we toen hebben geïnstalleerd, is recent door ons vervangen voor een full-HD video-installatie.

Voor presentatie zijn de vier projectors (waarvan twee met een telelens) vervangen voor nieuwe projectors. De nieuwe projectors leveren een hogere lichtopbrengst, contrastverhouding en resolutie waardoor de presentaties weer goed te volgen zijn. Dat geldt ook voor de kijkers thuis die de diensten in full-HD beeldkwaliteit kunnen meebeleven.

Om alles zo eenvoudig mogelijk te houden met beperkte inzet van vrijwilligers is gekozen voor bediening van de presentatie en kerk-tv via KerkBeamer software. Met KerkBeamer is het namelijk mogelijk om alles door één persoon te laten bedienen. In principe is KerkBeamer ontwikkeld als alternatief voor de vele verschillende software­pakketten die door kerken worden gebruikt voor presentatie met als belangrijkste voordelen:

  • Snel een kerkpresentatie maken (veel sneller dan bijv. met PowerPoint)
  • Database met gebruikte Bijbelvertalingen en liedteksten (met muzieknoten) aanwezig
  • Alles in de Cloud (dus thuis geen software installeren om een presentatie te maken)
  • Volledige integratie bediening camera’s en videomixer

In deze kerk zijn de verschillende camera posities gekoppeld aan de verschillende onderdelen van de beamerpresentatie (KerkBeamer template). Met het doorklikken van de presentatie wordt dus automatisch het juiste camerabeeld uitgezonden al dan niet voorzien van ondertiteling (tijdens samenzang) en presentatie van tekst (tijdens lezing).

Via een flexibel programmeerbaar knoppenpaneel is het mogelijk de camera’s en videomixer ook snel te bedienen zonder KerkBeamer presentatie.

De geluidsinstallatie voor spraak- en stereo muziekweergave is al tien jaar in gebruik maar voldoet nog aan de wensen.

Gereformeerde Kerk Ommen

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?