Herinrichting Grote Kerk Wageningen

Herinrichting Grote Kerk Wageningen

Enkele jaren geleden is de Grote Kerk in Wageningen overgaan naar de Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK). Eén van de eisen was dat deze gerestaureerd en heringericht zou worden. Deze restauratie is recent afgerond met een prachtig resultaat! De Protestantse Gemeente Wageningen is één van de belangrijkste gebruikers maar om de multifunctionaliteit te bevorderen heeft de kerk extra sanitaire voorzieningen, cateringmogelijkheden, vloerverwarming en LED verlichting gekregen. Het is prachtig om te zien dat met licht de juiste sfeer gecreëerd kan worden! Ook zijn er extra ruimtes gemaakt voor diverse toepassingen, en zijn kerkbanken verwijderd om een flexibele inrichting mogelijk te maken. Hier kwam onze expertise van pas. Wij vernieuwden de geluidsinstallatie en installeerden extra videoapparatuur. Grote schermen in de zaal maken verschillende opstellingen mogelijk. Een flexibele indeling vraagt ook om flexibel geluid.

Ook is het mogelijk om kerkdiensten en andere bijeenkomsten via internet uit te zenden. Bijna alle techniek in het gebouw maakt gebruik van internet. Daarvoor hebben we een geavanceerd wifi-netwerk aangelegd voor alle soorten gebruikers.

Naast betaalbare kwaliteit staat gebruiksgemak hoog in het vaandel: het systeem vraagt weinig van vrijwilligers.

“Dit is nu een multifunctioneel gebouw dat ook nog kerk is. Deze vertaalslag is er mede dankzij Schaapsound gekomen. De hoop is dat de slogan ‘kerk in de stad, stad in de kerk’ hierdoor waargemaakt wordt.”

Remco Zuijdgeest (Bestuurslid gebouw en beheer)

Herinrichting Grote Kerk Wageningen

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?