Meerburgkerk Zoeterwoude - Schaapsound

Meerburgkerk Zoeterwoude

In Zoeterwoude, goed zichtbaar vanaf de A4, staat sinds 1886 deze neoromaanse kruisbasiliek met koepel. In 2016 is dit rijksmonument na een lange renovatieperiode weer in gebruik gesteld. Door een visuele onderbreking halverwege het schip kan het achterdeel breder geëxploiteerd worden.  De voorzijde met priesterkoor is bestemd voor de eredienst.
Bij het ontwerp van de media installaties is uitgegaan van een zeer flexibele situatie. Alles moest overal in te zetten zijn. Geluid voor de vieringen, maar ook geluid voor bijeenkomsten, desgewenst te koppelen. Om alles overal zichtbaar te kunnen maken, zijn camera’s en grote LED-schermen op elektrisch verstelbare trolleys geplaatst. De achterzaal is daarbij in vier richtingen bruikbaar gemaakt.
Ondanks de forse akoestiek van de kerk is toch een perfecte spraakverstaanbaarheid gerealiseerd, als resultaat van een goede samenwerking met het geluidBuro en het Bouwbureau van het Bisdom.
 
Eenvoud in bediening is gerealiseerd door gebruikssituaties te kiezen d.m.v. presets. Een tweetal Ipads zijn beschikbaar voor het bedienen van het geluid en camera’s.
Het eindresultaat is hiermee volledig in overeenstemming van de wensen!

Meerburgkerk Zoeterwoude

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?