Buren

Sint-Lambertuskerk Buren

De Sint-Lambertuskerk is gelegen aan de Markt in het midden van het stadje Buren. De kerk staat er al ruim 600 jaar en biedt nu plaats aan de Protestantse Gemeente. Een leuk detail is dat Willem van Oranje in 1551 in deze kerk trouwde met Anna van Buren. Om die reden mag Buren zich Oranjestad noemen.

In opdracht van Gelderse Kerken (eigenaar van het kerkgebouw) heeft Schaapsound de geluidsinstallatie vernieuwd en een complete netwerk/ wifi oplossing gerealiseerd. De Protestantse Gemeente heeft opdracht gegeven voor een kerk-tv installatie met meerdere camera’s en draadloze bediening via een iPad. De app voor besturing van de drie camera’s en de videomixer is een unieke eigen ontwikkeling die al in honderden kerken is toegepast sinds medio 2020.

De geluidsinstallatie wordt ook via de iPad bediend. De compacte luidsprekers zijn geschikt voor goede spraak- en muziekweergave. De microfoons worden automatisch uitgeschakeld bij orgelspel en muziekweergave. Niet actieve microfoons schakelen automatisch uit. Voor spraak en muziek zijn aparte klankinstellingen gemaakt waardoor beide optimaal worden weergegeven. Ook zijn er verschillende luidsprekergroepen gemaakt die via de iPad aan-/ uitgezet kunnen worden. Door de vele automatische functies is de geluidsinstallatie heel eenvoudig te bedienen terwijl deze toch veel mogelijkheden heeft.

De kerk in Buren is een van de vele prachtige monumentale kerkgebouwen van de Gelderse Kerken. Recent hebben we ook in andere kerkgebouwen van de Gelderse Kerken projecten uitgevoerd waaronder de Grote Kerk in Wageningen en de Walburgiskerk in Zutphen.

Sint-Lambertuskerk Buren

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?