< AULA'S

GELUIDSINSTALLATIE

1

Geluidinstallaties

Een uitvaart kan je maar één keer doen. Een goede geluidsinstallatie is daarbij onmisbaar. Zowel voor heldere weergave van spraak en muziek als voor de registratie en streaming naar de nabestaanden die er niet bij kunnen zijn en de plechtigheid op afstand volgen of terugluisteren. Bij een uitvaartdienst zijn vaak meerdere sprekers, familieleden en vrienden, die in de emotie van het moment niet zo duidelijk spreken. Een microfoon die vergevingsgezind is voor te dichtbij spreken en extreem gevoelig voor sprekers er te ver van af staan is dan een belangrijke start. De keuze van de luidsprekers in een aula hangen af van de akoestische eigenschappen en de esthetische wensen van de klant of architect. Schaapsound kan u adviseren en een klinkende maatoplossing geven. Wij ontwerpen met onze oren. Een geluidsinstallatie van Schaapsound moet uiterst gebruiksvriendelijk en betrouwbaar zijn. We laten u onze oplossingen graag zien en horen.

Een uitvaart kan je maar één keer doen. Een goede geluidsinstallatie is daarbij onmisbaar. Zowel voor heldere weergave van spraak en muziek als voor de registratie en streaming naar de nabestaanden die er niet bij kunnen zijn en de plechtigheid op afstand volgen of terugluisteren.
Bij een uitvaartdienst zijn vaak meerdere sprekers, familieleden en vrienden, die in de emotie van het moment niet zo duidelijk spreken. Een microfoon die vergevingsgezind is voor te dichtbij spreken en extreem gevoelig voor sprekers er te ver van af staan is dan een belangrijke start. De keuze van de luidsprekers in een aula hangen af van de akoestische eigenschappen en de esthetische wensen van de klant of architect. Schaapsound kan u adviseren en een klinkende maatoplossing geven. Wij ontwerpen met onze oren. Een geluidsinstallatie van Schaapsound moet uiterst gebruiksvriendelijk en betrouwbaar zijn. We laten u onze oplossingen graag zien en horen.

Meer informatie over geluidsinstallatie?

Producten

Luidsprekers

Luidsprekers zijn er in alle soorten en maten. Voor een goede ondersteuning van de spraak is het belangrijk dat het luidspreker geluid uit de richting komt waar de spreker staat en de presentatie (video of foto’s met muziek) wordt getoond. Worden in een aula meerdere opstellingen gebruikt dan is een eenvoudige scenario keuze met presets een goede oplossing om de geluidsweergave mee te schakelen met de positie van de spreker. De grootte en het ontwerp maken luidsprekers vooral geschikt voor een heldere spraakweergave en achtergrondmuziek of spraak- en indrukwekkende muziekweergave. Daarnaast is het van belang dat de luidsprekers passen bij de akoestiek van de aula. In een aantal aula’s in Nederland heeft Schaapsound ook de Omniwave ‘onhoorbare’ luidsprekers toegepast voor een ongekende ‘surround’ ervaring. Tijdens een locatiebezoek inventariseren we de wensen en omstandigheden voor de beste keuze.

DSP Versterkers

Een digitale signaal processor (DSP) of digitale audioprocessor is het hart van onze installaties. Alle bronnen, microfoons, presentatiegeluid, een muziekmixer, een cd speler, worden op eigen ingangen aangesloten. Op de uitgangen worden de luidsprekers, eventuele subwoofers, luidsprekers in foyers, garderobe en toiletten, de ringleiding en het geluid voor de mensen die thuis meeluisteren, aangesloten.

Door gebruik van een DSP wordt de kwaliteit van de weergave gewaarborgd omdat alle instellingen worden opgeslagen in zogenaamde presets. Deze kunt u eenvoudig oproepen via een touchscreen. Een DSP heeft alle mogelijkheden om het geluid perfect af te stellen voor elke situatie.

Daarnaast kunnen we hiermee ook de beeldroutes schakelen, wat wilt u op welk scherm in uw uitvaartcentrum tonen?  We kunnen via deze DSP ook de beamers en LED schermen in- en uitschakelen en uw verlichting en zonwering aansturen.

Geluidsinstallatie Aula Ringleiding Versterkers - Schaapsound

Ringleiding

Een ringleidingsysteem zorgt ervoor dat slechthorenden (met een gehoorapparaat) de dienst ook kunnen volgen zonder dat zij last hebben van storende geluiden. Het ontwerpen en installeren van een goed ringleidingsysteem moet zorgvuldig gebeuren. Alle monteurs van Schaapsound hebben een ringleidingtester waarmee de werking van het systeem na installatie gecontroleerd kan worden.

Bij nieuwbouw van een uitvaartcentrum is het belangrijk dat er vroeg wordt gekeken naar de ringleiding en de mogelijkheden voor de lussen in de vloer. In bestaande en oude gebouwen is het soms lastig om een ringleidingsysteem aan te leggen. Maar ook hiervoor zijn prima oplossingen verkrijgbaar zoals draadloze of kleine ringleidingsystemen

Microfoons

Een goede begin is het halve werk. Wanneer u een goede microfoon kiest wordt het versterken van de stem een stuk gemakkelijker voor zowel de spreker als de luisteraar. Er hoeft minder gefilterd te worden met een natuurlijk klinkend resultaat als gevolg. Schaapsound adviseert per toepassing welk type het beste past, denkt met u mee over goed draagcomfort en het voorkomen van ongewenste bijgeluiden. Schaapsound werkt met vele merken maar vooral met DPA, Sennheiser, AKG, Audio Technica, Mipro, Shure en Seis Akustik. Uiteraard zijn alle microfoons, ook een elegante zwanenhalsmicrofoon, draadloos uit te voeren.

Accessoires

Schaapsound levert alle benodigde (onderhouds)accessoires voor uw geluidsinstallatie: van microfoonklemmetjes tot (zang)microfoons en microfoonkabels. Veel van dit soort materialen hebben we op voorraad.

PROJECTEN MET GELUIDSINSTALLATIE

PROJECTEN MET GELUIDSINSTALLATIE

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?