< AULA'S

LIVESTREAM

Besturing En Bediening

Livestream

Een livestream van de ceremonie is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het klinkt eenvoudig maar er komt heel wat bij kijken. Met meer dan duizend gerealiseerde installaties hebben we heel wat kennis en ervaring opgebouwd. Voor elke aula hebben we een passende oplossing. Bedieningsgemak en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste uitgangspunten. U hoeft geen professioneel regisseur te zijn om de nabestaanden het gevoel te geven dat ze er toch bij zijn.

Een livestream van de ceremonie is tegenwoordig niet meer weg te denken. Het klinkt eenvoudig maar er komt heel wat bij kijken. Met meer dan duizend gerealiseerde installaties hebben we heel wat kennis en ervaring opgebouwd. Voor elke aula hebben we een passende oplossing. Bedieningsgemak en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste uitgangspunten. U hoeft geen professioneel regisseur te zijn om de nabestaanden het gevoel te geven dat ze er toch bij zijn.

Meer informatie over livestream?

Producten

Camera’s

Een kwalitatief goede opname en livestream van de ceremonie is niet meer weg te denken. Gelukkig zijn daar prachtige oplossingen voor. Deze kenmerken zich door bedieningseenvoud en betrouwbaarheid. De basis is een goede bestuurbare camera met autofocus en voldoende (optische) zoom. Onder verschillende lichtomstandigheden is de  beeldkwaliteit hoog. De camera’s zijn onopvallend en compact. Voor een mooie registratie adviseren we minimaal twee camera’s in een vaste opstelling.

Sommige uitvaartcentra kiezen voor een flexibele inzet met een extra camera op statief. De camera’s zijn van het ‘Pan Tilt Zoom’ type en kunnen op afstand via IP worden bediend. 

Videomixers

Een videomixer wordt gebruikt om de verschillende bronnen (camera’s en presentatiebeelden) te mixen voor de livestream maar ook voor de weergave op de schermen in de aula. De mixer is dus ook gelijk een matrix die videobronnen koppelt aan verschillende apparaten zoals schermen of een beamer in de aula en de encoder voor de livestream. In grotere uitvaartcentra wordt de mixer uitgebreid met een videomatrix zodat alle bronnen naar alle schermen in het gebouw geschakeld kunnen worden. In de meeste gevallen wordt de mixer in de centrale patchkast gemonteerd. De bediening wordt geïntegreerd in de audio- en videobediening via een overzichtelijk te bedienen touchscreen. Net als de camera’s wordt de videomixer in de meeste gevallen via IP bestuurd waardoor deze naadloos in de totale audiovisuele installatie geïntegreerd kan worden.

Besturing en bediening

Besturing en bediening stukje: Bedieningseenvoud en betrouwbaarheid van de audiovisuele installatie is essentieel. Iedere medewerker moet deze taak zonder stress kunnen uitvoeren na een korte instructie. We kiezen er bewust voor om de plek van de bediening in de aula te realiseren. Op een onopvallende plaats in een compact meubel dat vaak in samenspraak met een interieur inrichter of architect wordt gemaakt op onze technische aanwijzingen. Ondanks dat de bediening simpel moet zijn blijft er een aparte plek voor geluid, presentatie en video regie. Enerzijds omdat het verschillende disciplines zijn, anderzijds om de betrouwbaarheid te vergroten. Bent u benieuwd hoe wij dit realiseren? Neem contact met ons op voor meer informatie of een demonstratie.

Platform

Schaapsound heeft al ruim 15 jaar ervaring met het uitzenden van diensten (livestreams). We bevelen o.a. Memoriam TV aan als platform: zij bieden een gebruikersvriendelijk platform dat speciaal voor de uitvaartmarkt is ontwikkeld door het software development team van Kerkdienstgemist.nl.

Kerkdienstgemist.nl heeft meer dan 15 jaar ervaring in het livestreamen en opnemen van kerkdiensten in heel Nederland. De 1500 klanten van Kerkdienstgemist.nl verbinden wekelijks ruim 50.000 kijkers en luisteraars met de diensten van hun gemeenten. 

Het gemak staat voorop

Bij MemoriamTV draait alles om eenvoud, gebruikersvriendelijkheid en dienstbaarheid. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een betrouwbaar, bewezen en veilig platform. Eenvoudig te gebruiken voor de medewerkers van uw uitvaartcentrum én voor de eindgebruikers: de naasten van de overledene. MemoriamTV biedt hen optimaal comfort, zodat zij zich zonder technische vragen of stress kunnen concentreren op datgene waar het voor hen om gaat: het afscheid van hun dierbare. Ongeacht de afstand.

Zekerheid vooraf

Op de dag van de uitvaart verloopt de livestream zorgvuldig en efficiënt. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Niet voor de nabestaanden en niet voor de medewerkers. Hiervoor hanteert MemoriamTV de volgende driestappen aanpak:

1. Voorbereiding in alle rust

Een medewerker van het uitvaartcentrum plant de livestream van de uitvaart ruim van tevoren in. Er wordt direct een unieke privé link gegenereerd die het uitvaartcentrum kan versturen naar de nabestaanden. Zij kunnen deze link eenvoudig delen via e-mail, Whats App, etc. Het openen van deze privépagina (de link aanklikken) is voldoende om de uitvaart rechtstreeks mee te maken of terug te kijken. Op deze pagina draait ook 24/7 een test livestream zodat ruim van tevoren getest kan worden of de livestream player werkt zoals het hoort.

2. De livestream van de uitvaart starten

Zodra de medewerker van het uitvaartcentrum de livestream start, begint de opname ook. Volledig automatisch. De opname wordt ook direct opgeslagen op de MemoriamTV cloud server. En net zo makkelijk als de stream wordt gestart, kun je die na de uitvaart ook weer beëindigen.

3. Meebeleven en terugkijken

Alleen kijkers waarmee de afgeschermde pagina vooraf gedeeld is kunnen de pagina openen. Zij kunnen de uitvaart overal ter wereld live volgen via hun computer, tablet en mobiel. De opname is direct terug te kijken zodat ook kijkers die iets later zijn toch de hele uitvaart kunnen volgen. De opname is alleen voor de directe nabestaanden te downloaden, vaak is dit op een later moment.

PROJECTEN MET livestream

PROJECTEN MET livestream

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?