< BEDRIJVEN

AKOESTIEK

Akoestiek

De klank van een ruimte wordt door ons, vaak onbewust, geregistreerd als een gegeven. Als deze in de weg zit van het doel waarvoor de ruimte gebruikt wordt hebben we dat vaak niet eens in de gaten, alsof je door een bril kijken met vette glazen. Pas als je de bril schoonmaakt merk je het verschil. Bij elke activiteit past een optimale akoestiek. In een vergaderruimte, leslokaal of kantoor is veel geluidsabsorptie nodig voor een goede spraakverstaanbaarheid en een laag geluidsniveau. Anders wordt het snel lawaaiig en vermoeiend om elkaar te volgen. Veel vergaderzalen zijn echter strak en voorzien van glazen parallelle wanden. Ondanks een systeemplafond is door overmatige reflecties van de wanden (flutterecho’s) de akoestiek dan toch niet prettig.

Traditionele kantoren hebben vaak een zeer matige geluidsisolatie waardoor vertrouwelijke gesprekken in de naastgelegen ruimte gevolgd kunnen worden. Wanden lopen niet door boven het systeemplafond, deuren sluiten slecht, hebben geen valdorpels of kozijndichting, en wandaansluitingen naar de buitenpui zijn traditionele geluidslekken. Een kantoortuin is akoestisch helemaal een uitdaging. Ontworpen voor transparantie, informeel overleg en optimale samenwerking tussen afdelingen zitten inmiddels veel medewerkers thuis doordat ze zich niet goed kunnen concentreren of oververmoeid raken door teveel prikkels.

De geluidsnormen voor kantoortuinen zijn echter best streng. Schaapsound kan u adviseren door de situatie bij u te meten, Is de galmtijd kort genoeg, is de overdracht tussen de werkplekken laag genoeg, is er voldoende privacy? Hoe goed isoleren de wanden tussen uw kantoren?

 
Akoestiek Bedrijf

Schaapsound adviseert welke mogelijkheden er zijn om de akoestiek optimaal te laten passen bij het gebruiksdoel van de betreffende ruimte. Schaapsound levert moderne akoestische materialen die zowel onzichtbaar als ook als design-element gebruikt kunnen worden en biedt akoestische oplossingen op maat met tevredenheidsgarantie. Om kennis op het hoogste niveau te bieden, werkt Schaapsound samen met verschillende gerenommeerde partners als Jan Bril, Incatro Room Acoustics, MW Acoustics en Helios Pro Audio Solutions.

De klank van een ruimte wordt door ons, vaak onbewust, geregistreerd als een gegeven. Als deze in de weg zit van het doel waarvoor de ruimte gebruikt wordt hebben we dat vaak niet eens in de gaten, alsof je door een bril kijken met vette glazen. Pas als je de bril schoonmaakt merk je het verschil. Bij elke activiteit past een optimale akoestiek.

In een vergaderruimte, leslokaal of kantoor is veel geluidsabsorptie nodig voor een goede spraakverstaanbaarheid en een laag geluidsniveau. Anders wordt het snel lawaaiig en vermoeiend om elkaar te volgen.

Veel vergaderzalen zijn echter strak en voorzien van glazen parallelle wanden. Ondanks een systeemplafond is door overmatige reflecties van de wanden (flutterecho’s) de akoestiek dan toch niet prettig.

Traditionele kantoren hebben vaak een zeer matige geluidsisolatie waardoor vertrouwelijke gesprekken in de naastgelegen ruimte gevolgd kunnen worden. Wanden lopen niet door boven het systeemplafond, deuren sluiten slecht, hebben geen valdorpels of kozijndichting, en wandaansluitingen naar de buitenpui zijn traditionele geluidslekken.

Een kantoortuin is akoestisch helemaal een uitdaging. Ontworpen voor transparantie, informeel overleg en optimale samenwerking tussen afdelingen zitten inmiddels veel medewerkers thuis doordat ze zich niet goed kunnen concentreren of oververmoeid raken door teveel prikkels.

De geluidsnormen voor kantoortuinen zijn echter best streng. Schaapsound kan u adviseren door de situatie bij u te meten, Is de galmtijd kort genoeg, is de overdracht tussen de werkplekken laag genoeg, is er voldoende privacy? Hoe goed isoleren de wanden tussen uw kantoren?

Schaapsound adviseert welke mogelijkheden er zijn om de akoestiek optimaal te laten passen bij het gebruiksdoel van de betreffende ruimte. Schaapsound levert moderne akoestische materialen die zowel onzichtbaar als ook als design-element gebruikt kunnen worden en biedt akoestische oplossingen op maat met tevredenheidsgarantie.

Om kennis op het hoogste niveau te bieden, werkt Schaapsound samen met verschillende gerenommeerde partners als Jan Bril, Incatro Room Acoustics, MW Acoustics en Helios Pro Audio Solutions.

Meer informatie over akoestiek?

PROJECTEN MET akoestiek

PROJECTEN MET akoestiek

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?