< KERKEN

AKOESTIEK

Akoestiek

Akoestiek

De klank van een ruimte wordt door ons, vaak onbewust, geregistreerd als een gegeven. Als deze in de weg zit van het doel waarvoor de ruimte gebruikt wordt hebben we dat vaak niet eens in de gaten, alsof je door een bril kijken met vette glazen. Pas als je de bril schoonmaakt merk je het verschil. Bij elke activiteit past een optimale akoestiek. In een huiskamer, vergaderruimte, klaslokaal, kantoor is veel geluidsabsorptie nodig voor een goede spraakverstaanbaarheid en een laag geluidsniveau. Anders wordt het snel lawaaiig en vermoeiend om elkaar te volgen. In zalen is een passende nagalm en klankkleur fijn om te kunnen genieten van muziek. Als ook gebruik gemaakt wordt van luidsprekers voor versterking van spraak en muziek is een combinatie van een goed bouwkundig- en elektro-akoestisch ontwerp nodig. In bioscoop- en theaterzalen wordt met veel geluidsabsorptie een korte galmtijd gerealiseerd. Deze zalen zijn daarom niet geschikt voor onversterkte muziek en spraak. In concertzalen en kerken is juist de bedoeling dat orkesten, koren, samenzang en orgel fijn klinken en de zaal voldoende reflecties en galm geeft om dat te bereiken. Om uw kerkgebouw te onderhouden wordt het steeds vaker multifunctioneel ingezet en verhuurt aan anderen. Het verwijderen van de vaste inrichting, door bijvoorbeeld de banken te vervangen door stoelen, heeft grote consequentie voor de klank van de zaal. Schaapsound adviseert welke mogelijkheden er zijn om de akoestiek optimaal te laten passen bij het gebruiksdoel van de betreffende ruimte. Schaapsound levert moderne akoestische materialen die zowel onzichtbaar als ook als design-element gebruikt kunnen worden en biedt akoestische oplossingen op maat met tevredenheidsgarantie. Om kennis op het hoogste niveau te bieden, werkt Schaapsound samen met verschillende gerenommeerde partners als Jan Bril, Incatro Room Acoustics, MW Acoustics en Helios Pro Audio Solutions.

De klank van een ruimte wordt door ons, vaak onbewust, geregistreerd als een gegeven. Als deze in de weg zit van het doel waarvoor de ruimte gebruikt wordt hebben we dat vaak niet eens in de gaten, alsof je door een bril kijken met vette glazen. Pas als je de bril schoonmaakt merk je het verschil. Bij elke activiteit past een optimale akoestiek.

In een huiskamer, vergaderruimte, klaslokaal, kantoor is veel geluidsabsorptie nodig voor een goede spraakverstaanbaarheid en een laag geluidsniveau. Anders wordt het snel lawaaiig en vermoeiend om elkaar te volgen. In zalen is een passende nagalm en klankkleur fijn om te kunnen genieten van muziek. Als ook gebruik gemaakt wordt van luidsprekers voor versterking van spraak en muziek is een combinatie van een goed bouwkundig- en elektro-akoestisch ontwerp nodig. In bioscoop- en theaterzalen wordt met veel geluidsabsorptie een korte galmtijd gerealiseerd. Deze zalen zijn daarom niet geschikt voor onversterkte muziek en spraak. In concertzalen en kerken is juist de bedoeling dat orkesten, koren, samenzang en orgel fijn klinken en de zaal voldoende reflecties en galm geeft om dat te bereiken.

Om uw kerkgebouw te onderhouden wordt het steeds vaker multifunctioneel ingezet en verhuurt aan anderen. Het verwijderen van de vaste inrichting, door bijvoorbeeld de banken te vervangen door stoelen, heeft grote consequentie voor de klank van de zaal. Schaapsound adviseert welke mogelijkheden er zijn om de akoestiek optimaal te laten passen bij het gebruiksdoel van de betreffende ruimte. Schaapsound levert moderne akoestische materialen die zowel onzichtbaar als ook als design-element gebruikt kunnen worden en biedt akoestische oplossingen op maat met tevredenheidsgarantie. Om kennis op het hoogste niveau te bieden, werkt Schaapsound samen met verschillende gerenommeerde partners als Jan Bril, Incatro Room Acoustics, MW Acoustics en Helios Pro Audio Solutions.

Meer informatie over akoestiek?

PROJECTEN MET AKOESTIEK

PROJECTEN MET AKOESTIEK

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?