< KERKEN

GELUIDSINSTALLATIES

Geluidsinstallatie Voor Kerken

Geluidinstallaties

Het gemakkelijk volgen van de boodschap is voor iedereen prettig. Het tegenovergestelde is helaas ook waar. Als de verstaanbaarheid slecht is, wordt dat erg storend en vermoeiend voor zowel de spreker als de luisteraar. Schaapsound levert geluidsinstallaties voor vele doeleinden. Door jarenlange ervaring is Schaapsound deskundig geworden op het gebied van geluidsinstallaties, juist in akoestisch uitdagende ruimtes met veel echo en galm. Per situatie wordt er gekeken wat nodig is, wat de wensen zijn en wat optimaal past binnen uw beschikbare budget. Schaapsound heeft uitgebreide ervaring en actuele marktkennis. Daardoor kan Schaapsound u zeer goed adviseren, welke componenten het beste bij uw kerkgebouw passen. Een installatie van Schaapsound wordt gebruiksvriendelijk opgeleverd. De bediening blijft ondanks dat apparatuur zeer geavanceerd is, erg eenvoudig! Veel voorkomende problemen, rondzingen, te hard of te zacht geluid, microfoons die per ongeluk aan blijven staan of juist uit hadden gemoeten, worden door goede automatische regelingen voorkomen. Als u wenst, neem dan contact op voor een bezoek van één van onze adviseurs.

Het gemakkelijk volgen van de boodschap is voor iedereen prettig. Het tegenovergestelde is helaas ook waar. Als de verstaanbaarheid slecht is, wordt dat erg storend en vermoeiend voor zowel de spreker als de luisteraar.

Schaapsound levert geluidsinstallaties voor vele doeleinden.

Door jarenlange ervaring is Schaapsound deskundig geworden op het gebied van geluidsinstallaties, juist in akoestisch uitdagende ruimtes met veel echo en galm.

Per situatie wordt er gekeken wat nodig is, wat de wensen zijn en wat optimaal past binnen uw beschikbare budget. Schaapsound heeft uitgebreide ervaring en actuele marktkennis. Daardoor kan Schaapsound u zeer goed adviseren, welke componenten het beste bij uw kerkgebouw passen. Een installatie van Schaapsound wordt gebruiksvriendelijk opgeleverd. De bediening blijft ondanks dat apparatuur zeer geavanceerd is, erg eenvoudig! Veel voorkomende problemen, rondzingen, te hard of te zacht geluid, microfoons die per ongeluk aan blijven staan of juist uit hadden gemoeten, worden door goede automatische regelingen voorkomen.

Als u wenst, neem dan contact op voor een bezoek van één van onze adviseurs.

Producten

Luidsprekers

Schaapsound heeft luidsprekers voor elke toepassing. Sommige kerken hebben alleen een spraakinstallatie nodig, anderen willen ook een muziekgroep versterken.  Daarnaast worden steeds meer kerkgebouwen multifunctioneel gebruikt. Tijdens een locatiebezoek bespreken we alle wensen en op basis daarvan bieden we passende luidsprekers aan voor het doel.

Hoogwaardige weergave van (live) muziek wordt in steeds meer kerken gevraagd. Er moet een muziekgroep mee versterkt kunnen worden, bij uitvaarten en bruiloften of verhuur is een goede muziekweergave ook belangrijk.

Veel kerken hebben aparte installaties voor spraak en muziek of de muziekinstallatie wordt ingehuurd. Het nadeel daarvan is dat deze vaak niet gekoppeld zijn. De muziek is meestal luid en onverstaanbaar en mensen die thuis meekijken, horen de muziekgroep vaak op de achtergrond en het totaalvolume is niet door de koster te controleren. Schaapsound plaatste de afgelopen jaren honderden gecombineerde spraak- en muziekinstallaties. Deze bestaan uit compacte en krachtige luidsprekerzuilen die in staat zijn spraak én livemuziek duidelijk over te brengen, optimaal ingeregeld op de zaalakoestiek.

Microfoons

Een goed begin is het halve werk. Wanneer u een goede microfoon kiest wordt het versterken van de stem een stuk gemakkelijker voor zowel de spreker als de luisteraar. Er hoeft minder gefilterd te worden met een natuurlijk klinkend resultaat als gevolg. Schaapsound adviseert per toepassing welk type het beste past, denkt met u mee over goed draagcomfort en het voorkomen van ongewenste bijgeluiden. Schaapsound werkt met vele merken maar vooral met DPA, Sennheiser, AKG, Audio Technica, Mipro, Shure en Seis Akustik.

DSP Versterkers

Een digitale signaal processor (DSP) of digitale audioprocessor is het hart van onze installaties. Alle bronnen, microfoons, presentatiegeluid, de muziekmixer, een cd speler, worden op eigen ingangen aangesloten. Op de uitgangen worden de (kerkzaal)luidsprekers, eventuele subwoofers, luidsprekers in bijzalen, de ringleiding en het geluid voor de mensen die thuis meeluisteren, aangesloten.

Door gebruik van een DSP wordt de kwaliteit van de weergave gewaarborgd omdat alle instellingen worden opgeslagen in zogenaamde presets. Deze kunt u eenvoudig oproepen via een touchscreen. Een DSP heeft alle mogelijkheden om het geluid perfect af te stellen voor elke situatie. Daarnaast kunnen we hiermee ook projectoren, LED schermen, verlichting, zonwering en andere apparaten aansturen.

Geluidsinstallatie Voor Kerken Ringleiding Versterkers - Schaapsound

Ringleiding

Een ringleidingsysteem zorgt ervoor dat slechthorenden (met een gehoorapparaat) de dienst ook kunnen volgen zonder dat zij last hebben van storende geluiden. Het ontwerpen en installeren van een goed ringleidingsysteem moet zorgvuldig gebeuren. Alle monteurs van Schaapsound hebben een ringleidingtester waarmee de werking van het systeem na installatie gecontroleerd kan worden.

Bij nieuwbouw van een kerkgebouw is het belangrijk dat er vroeg wordt gekeken naar de ringleiding en de mogelijkheden voor de lussen in de vloer.In bestaande en oude gebouwen is het soms lastig om een ringleidingsysteem aan te leggen.

Naast de conventionele ringleiding systemen levert Schaapsound ook wifi ringleiding systemen en RF ringleiding systemen. Handig als het niet mogelijk is om een ringleiding lus te leggen.

Accessoires

Schaapsound levert alle benodigde (onderhouds)accessoires voor uw geluidsinstallatie: van microfoonklemmetjes tot luidsprekerstatieven maar ook (zang)microfoons en microfoonkabels. Veel van dit soort materialen hebben we op voorraad.

PROJECTEN MET GELUIDSINSTALLATIE

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?