Speaksee

speaksee

Toegankelijke kerkdiensten voor doven, slechthorenden en anderstaligen met Speaksee technologie.

Kerken vinden het belangrijk dat iedere bezoeker volwaardig kan participeren. Voor slechthorende, dove of anderstalige bezoekers is dit vaak niet mogelijk. Zij hebben vanwege communicatiebarrières grote moeite met het volgen van de dienst.

Daarom introduceren Schaapsound en het Rotterdamse technologiebedrijf Speaksee een oplossing: een gebruiksvriendelijk apparaat dat de kerkdienst op een laagdrempelige manier toegankelijk maakt. Met behulp van spraakherkenning wordt het gesproken woord automatisch en onmiddellijk omgezet naar tekstuele ondertiteling zodat een bezoeker kan lezen wat er wordt gezegd. 

Ook kan de Speaksee oplossing in meer dan 40 talen direct het gesproken woord vertalen naar een andere taal. Zo kunnen bijvoorbeeld Oekraïense vluchtelingen de dienst weer volgen.
 

In de onderstaande video demonstraties in is te zien hoe de bezoeker op zijn eigen apparaat kan lezen wat er wordt voorgedragen.

In de onderstaande 2 video demonstraties in is te zien hoe de live ondertiteling te zien is op de livestream.

Het Speaksee apparaat wordt op locatie naadloos door Schaapsound geïntegreerd in uw bestaande video -en geluidsinstallatie. Na de installatie wordt de spraak omgezet naar tekst en weergegeven op een telefoon of tablet van de bezoeker. De bezoeker kan de tekst zelfstandig eenvoudig op het scherm krijgen door een QR-code te scannen of een website-link op de telefoon in te voeren. Ook is er de mogelijkheid om de ondertiteling weer te geven op een groot scherm zoals een beamer of LED scherm.

Neem contact op met ons voor de prijzen en mogelijkheden!

Deel dit bericht op

Deel dit bericht op

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?