Verlichting, geluid, presentatie, HD KerkTV en Wifi in de Brugkerk

banner brugkerk

De renovatie van de Brugkerk in Koudekerk aan de Rijn nadert zijn voltooiing. De binnenkant van deze historische kerk is volledig vernieuwd. In 2019 werd besloten om een van de twee kerkgebouwen van de PKN Koudekerk af te stoten en de Brugkerk als enige gebouw te gebruiken.

Schaapsound heeft in de afgelopen maanden de verlichting, het geluidssysteem, de LED-schermen, de HD KerkTV installatie en het netwerk/WiFi geïnstalleerd. In samenwerking met architect Ron Verduijn en CLS Led heeft Schaapsound een lichtplan voor de kerk ontwikkeld. Met meer dan 100 armaturen wordt elk onderdeel van de kerk verlicht en komen specifieke details beter naar voren.

De hoofdverlichting bestaat uit Ruby Pendant spots die in de zaal hangen. Voor het verlichten van de gewelven, bogen, wanden en het orgel is een combinatie van Ruby Compact spots en Revo spots gebruikt. De bestaande buitenverlichting wordt geschakeld met Casambi relais. Alle armaturen zijn draadloos aanstuurbaar en elke spot is gekoppeld in het draadloze Casambi netwerk, vergelijkbaar met de Philips Hue-oplossing, maar dan voor professioneel gebruik.

De verlichting is op meerdere manieren te bedienen, afhankelijk van het gebruik. Met diverse wandschakelaars kan de basisverlichting worden in- en uitgeschakeld of gedimd. Tijdens kerkdiensten of andere evenementen kan via het touchscreen extra functies worden bediend, zoals scènes en specifieke lichtgroepen dimmen voor meer sfeer.

Daarnaast heeft Schaapsound drie HD PTZ-camera’s geïnstalleerd die met de ESD-software worden bediend. De presentaties zijn te zien op de 4K Sony LED-schermen. De geluidsinstallatie bestaat uit twee Seis Akustik BS1224 luidsprekers, geschikt voor zowel spraak als muziek. De lage tonen worden weergegeven door een subwoofer die discreet boven het kanseldak is gemonteerd.

Schaapsound heeft een langdurige relatie met de PKN Koudekerk aan de Rijn. We zijn weer dankbaar voor het vertrouwen dat we kregen zodat we dit project mochten maken.

https://cls-led.com/nl/product/interieur/pendant/ruby-pendant

https://cls-led.com/nl/product/interieur/surface-mounted/ruby-compact-bracket

https://cls-led.com/nl/product/outdoor/surface-mounted-outdoor/revo-compact-basic

https://pro.sony/en_BG/products/pro-displays/fw-85bz40h

Deel dit bericht op

Deel dit bericht op

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?