Augustijnenkerk Dordrecht - Schaapsound

Augustijnenkerk Dordrecht

De Augustijnenkerk is één van de oudste kerken in Dordrecht: in 1293 is de bouw begonnen, als onderdeel van het Augustijnenklooster.
Aan de Voorstraatzijde verwacht je niet zo’n oude kerk: de voorgevel is in nl. 1773 vervangen door de  huidige neoclassicistische gevel.
Het prachtige interieur van de tweebeukige kerk is een bezoek meer dan waard. Ook vanwege de bijzondere geschiedenis van deze plek. In 1572 is hier de eerste protestantse kerkdienst gehouden. En in het Refter (van het klooster) is de eerste Vrije Statenvergadering gehouden. Dus de kraamkamer van het huidige Nederland….
De huidige indeling van de kerk is ongetwijfeld bedoeld om zoveel mogelijk kerkgangers te kunnen plaatsen. Met de kansel aan de noordwand van de kerk loopt het geluid dwars door het gebouw. Spraakverstaanbaarheid is daardoor altijd erg lastig geweest. Schaapsound heeft dat sinds kort opgelost met een nieuwe, aan deze lastige situatie aangepaste installatie.

Tegelijk is ESD- Videostreaming geïnstalleerd (Nu reeds in >400 kerken in Nederland!) . Met hoge kwaliteit video uitzendingen door middel van meerdere camera’s en een zeer vereenvoudigde touchscreen bediening. De tijdelijke voorziening is nu permanent geworden.
De Hervormde wijkgemeente en de Stichting Behoud Augustijnenkerk beschikken hiermee over een hoogwaardig systeem, passend bij de vele activiteiten in deze kerk. Optimaal voor de erediensten maar ook bij alle andere activiteiten.

Augustijnenkerk Dordrecht

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?