Grote Kerk Nijkerk - Schaapsound

Videopresentatie en kerk-tv in Grote Kerk Nijkerk

De kerkgebouwen van de Hervormde Gemeente Nijkerk zijn de afgelopen tijd voorzien van nieuwe audiovisuele installaties. In beide kerkgebouwen, De Grote Kerk en de Opstandingskerk, is gekozen voor volledig flexibele, draadloze bediening van kerk-tv en geluid via een iPad.

De maatwerk app voor bediening van de kerk-tv biedt veel mogelijkheden. Naast de besturing van meerdere camera’s kunnen ook meerdere streams geactiveerd en gemonitord worden. Ook kan er geschakeld worden tussen een pc presentatie en de camera’s voor weergave op de displays in de kerkzaal. Meestal wordt de liturgie (tekst) op de schermen getoond maar in bijzondere situaties kan met een druk op de knop ook het camerabeeld via de schermen gepresenteerd worden.

Ook de geluidsinstallatie heeft een upgrade gehad. In beide kerkgebouwen is het nu (onder andere) mogelijk om het geluid naar de uitzending apart in te regelen (en te monitoren via een hoofdtelefoon) ten opzichte van de weergave in de kerkzaal. Ook dat kan heel eenvoudig via de iPad. Op deze manier kan het geluid ook optimaal ingeregeld worden voor de livestream. Sinds Covid19 en alle aandacht voor livestreams is er veel vraag naar deze mogelijkheid!

De bediening van de audiovisuele installatie in de beide kerkgebouwen van Hervormd Nijkerk laten zien dat er niet altijd een regiemeubel nodig is om de techniek te bedienen. In principe kan alles vanaf de kostersplaats bediend worden, volledig draadloos via een tablet, zonder in te leveren op geavanceerde gebruiksmogelijkheden.

Videopresentatie en kerk-tv in Grote Kerk Nijkerk

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?