dordrecht 7

Integrale beeld- en geluidsvoorziening in Grote Kerk van Dordrecht

Schaapsound heeft, door een integrale beeld- en geluidsvoorziening te ontwerpen, de Grote of O.L.Vr. kerk in Dordrecht gemoderniseerd. Het was een uitdaging, omdat de Grote Kerk een architectonisch juweel uit de 14e eeuw is en diverse gebruiksomgevingen heeft, zoals het Schip, het Hoogkoor en de Mariakapel.

Doordachte aanpak noodzakelijk

Om elke ruimte te voorzien van optimale spraakverstaanbaarheid en muziekkwaliteit, was een doordachte aanpak nodig. We hebben een systeem geïmplementeerd dat zowel de unieke architectonische kenmerken van de kerk respecteert als aan de moderne eisen van de audiovisuele technologie voldoet.

Camera systeem

Voor het Schip van de kerk ontwierpen ze een vast camerasysteem, terwijl in de andere delen een flexibel inzetbare camera werd geïnstalleerd. Zo wordt de veelzijdigheid van de vieringen door het systeem gewaarborgd. Video koppelingen op meerdere locaties maken het mogelijk eenvoudig led schermen aan te sluiten, wat de visuele ervaring voor bezoekers verder verbetert.

De bedienplek, strategisch en discreet ingebouwd in één van de kerkbanken, biedt een overzichtelijke controle over het systeem. De gebruikers kunnen genieten van een vereenvoudigde bediening voor het geluidssysteem, met de optie voor gedetailleerde aanpassingen indien gewenst. Schaapsound heeft tevens de verlichting en zowel de luid- als de vierklokken geïntegreerd in het bedieningssysteem, wat bijdraagt aan de sfeer en functionaliteit van de kerk.

Kabelwerk in samenwerking

Het project omvatte ook een uitgebreid kabelwerk, een uitdaging die met succes is overwonnen door Gertenbach B.V., terwijl fa. Korpershoek Constructies zorgde voor passende beugels die de esthetiek van het gebouw niet verstoren. Het geavanceerde ESD-systeem ondersteunt een eenvoudige tot uitgebreide bediening van de camera’s, waardoor Schaapsound een op maat gemaakte oplossing biedt die de historische waarde van de Grote of O.L.Vr. Kerk versterkt met de nieuwste technologie.

Deel dit project op

Integrale beeld- en geluidsvoorziening in Grote Kerk van Dordrecht

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?