20230504_083706635_iOS

Nieuwe Kerk (Bethel) Zeist

De Nieuwe Kerk in Zeist verrees in 1927 toen de Oude Kerk in het centrum te klein werd. Het beeldbepalende kerkgebouw in expressionistische vormen staat op een markante plek waar 5 wegen samenkomen. Dit prachtige monumentale kerkgebouw wordt nog altijd gebruikt voor erediensten.

Schaapsound installeerde er recent een nieuwe geluidsinstallatie voor spraak- en muziekweergave nadat Relisound (nu onderdeel van Schaapsound) al eerder kerk-tv had aangelegd. Twee compacte line-array luidsprekers (Seeburg) en enkele ‘invul’ luidsprekers voorzien de forse zaalkerk met trapeziumvormige plattegrond van goed geluid op alle zitplaatsen. De installatie wordt draadloos bediend via een iPad. Ook is er een mengtafel voor een muziekgroep geleverd.

Om de nieuwe geluidsinstallatie draadloos te bedienen hebben we ook een wifi netwerk geïnstalleerd voorzien van verschillende virtuele netwerken voor apparatuur, vaste gebruikers en gasten.

In de kanselkap zijn twee dimbare LED spots (CLS) geïnstalleerd waarvan ook de kleurtemperatuur flexibel ingesteld kan worden voor beter zicht op de kansel maar ook vanuit de kerkzaal en t.b.v. de livestream.

De oude versterker stond onder de vloer van de kansel. Voor de nieuwe installatie is een 19” rack in een van de ruimtes van het kerkgebouw geplaatst waardoor je er nu goed bij kunt voor onderhoud.

Alles bij elkaar is het een mooie en complete installatie geworden waar de Nieuwe Kerk (Bethel) weer jaren mee vooruit kan!

Nieuwe Kerk (Bethel) Zeist

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?