Refajahkerk Groningen - Schaapsound

Refajahkerk Groningen

Bij een uitgebreide renovatie of verbouwing van de kerk wordt vaak alle audiovisuele apparatuur met bijbehorende bekabeling vernieuwd. Zo ging het ook in de Refajahkerk (GKv) Groningen. Wij hebben er nieuw geluid, kerk-tv, beamers, netwerk/ wifi en camerabeveiliging geïnstalleerd. De tijd tussen de offerte en de oplevering was kort omdat de verbouwing al in volle gang was. Het resultaat mag er zijn! De zalen ogen weer fris en modern en ook de audiovisuele installaties zijn inmiddels naar volle tevredenheid in gebruik genomen.

Ondanks de uitgebreide installaties met veel gebruiksmogelijkheden is de bediening juist heel eenvoudig. Een techniekteam is niet vereist. De koster redt zich er ook prima alleen mee tijdens doordeweekse diensten.

Het geluid wordt vanaf een touchscreen in het regiemeubel of een iPad (draadloos) bediend. Door toepassing van een geavanceerde audioprocessor worden er veel automatische functies gebruikt waardoor de kwaliteit van het geluid eigenlijk altijd optimaal is en niet afhankelijk van de persoon die de installatie bedient.

De line-arrays (luidsprekers) hangen op de ideale plek aan het plafond rondom het podium voor de beste weergave van spraak en (live) muziek. De subwoofer is op het podium naast het orgel geplaatst.

Voor presentatie van de liturgie is gekozen voor twee lichtsterke projectors (beamers) met laser lichtbron. Het voordeel van een laserprojector is dat de lamp niet vervangen hoeft te worden en dat de helderheid en het contrast gedurende de levensduur van de projector nagenoeg gelijk blijven in tegenstelling tot beamers met ‘normale’ lampen. Een aanrader dus voor iedere kerk met beamers!

De kerk-tv wordt bediend via ESD software. Ideaal zijn de profielen met instellingen die je kunt kiezen bij opstarten: een zondagmorgendienst, een doordeweekse rouw-/ trouwdienst enz. Voor elk type dienst kun je aparte camerapresets en foto’s laden en opslaan onder het juiste profiel.

Het (wifi)netwerk in het kerkgebouw en de rondom liggende zalen is ingedeeld in verschillende (virtuele) netwerken (VLAN’s) voor techniek, gebruikers en gasten. Steeds meer apparaten maken gebruik van een internetaansluiting. Voor veilige en soepele internettoegang voor alle verschillende gebruikers in een kerkgebouw is een goed systeem en juiste programmering essentieel.

De Refajahkerk in Groningen heeft de techniek in ieder geval weer goed voor elkaar!

Refajahkerk Groningen

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?