Zierikzee Gasthuiskerk - Schaapsound

Zierikzee Gasthuiskerk

De Gasthuiskerk biedt plaats aan de Hervormde gemeente van Zierikzee. Het gebouw was ooit de kapel van een ziekenhuis, daterend uit de 13e eeuw. Later, in de 16e eeuw is het gebouw vergroot tot de huidige situatie. Toen is ook het gebouw in gebruik genomen voor de gewone protestantse erediensten.

Merkwaardig is de constructie van de galerij. Daaronder bevond zich de toenmalige korenbeurs.

De kerk is zodanig ingericht dat het liturgisch centrum met kansel in de breedte van de kerk staat. De galerij over de hele breedte van de kerk was voor ons een extra uitdaging.

Schaapsound moest in deze bijzondere situatie oplossingen bieden voor het geluid, maar ook voor projectie en videostreaming. En dat alles zoveel mogelijk ingepast in het historische interieur.

Smartmove projectieschermen bleken de beste oplossing te zijn om hier mooie presentaties mogelijk te maken. Daarmee kan het projectievlak precies op hoogte gebracht worden. En als ze niet in gebruik zijn kunnen ze vrijwel onzichtbaar verdwijnen tegen het plafond.

Zeer compacte geluidszuilen voor optimaal spraak én muziek geven veel mogelijkheden. De bediening van het geheel blijft eenvoudig. Met een eenvoudig aanraakscherm kunnen alle functies ingeschakeld worden, terwijl de camera’s en de beamers bediend worden met een tweede scherm.

Zierikzee Gasthuiskerk

VERGELIJKBARE PROJECTEN

×

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers

× Hoe kan ik je helpen?